Wassen met Bossenbroek

Wassen met Bossenbroek

Wassen betekent kiezen uit een wasprogramma, temperatuur, opties, wasmiddel, dosering en toerental. Wat is de beste keuze? Lees onze tips voor een stralend schone kleding. 

 

Wol

Wassen : Gelukkig hoef je wol niet vaak te wassen want wol houdt geen luchtjes vast. Het laten luchten is vaak voldoende. De meeste wollen kledingstukken kunnen in de wasmachine worden gewassen op het wolwasprogramma. Beter is om het met de hand te wassen. 

Drogen: Laat het daarna plat liggend op een droge handdoek aan de lucht drogen. Hang je wollen kledingstuk nooit nat op, want dan zal de stof uitrekken en zijn vorm verliezen.

 

Denim

Wassen: Denim, ook wel spijkerstof genoemd is een bijzonder sterke katoenen stof. Denim kan in de wasmachine, maar trek het altijd binnenstebuiten. Denim was je apart omdat het kan afgeven. Denim bij voorkeur op 40 graden of kouder wassen en gebruik een wasmiddel voor fijne was. Een te volle trommel kan strepen in denim veroorzaken.

Drogen:  Denim kan in de droger krimpen, het beste droog je denim aan de lucht.

 

Polyester

Wassen: Polyester is een kunstmatige vezel die sterk is en zijn vorm behoudt. Het is bestand tegen kreuken. Polyester mag in de wasmachine en mag met warm water gewassen worden.

Drogen: Het beste is om je polyester kleding aan de lucht te laten drogen. Het mag eventueel in de droger op een lage temperatuur.

 

Linnen

Wassen: De meeste kleding van linnen zijn wasbaar in de wasmachine, maar controleer voor de zekerheid wel even het waslabel. Linnen was je op een handwas, met lage toeren.

Drogen: Laat linnen aan de lucht drogen, sla het linnen kleding uit voordat je het aan de waslijn hangt, dit voorkomt krimpen.

 

Polyamide

Wassen:  Polyamide voelt aan als zacht katoen, maar is waterproof en ademend. Polyamide mag in de wasmachine alleen met koud water gewassen worden met een wasmiddel zonder bleekmiddel.

Drogen:  Polyamide krimpt in de droger, laat de stof daarom aan de lucht drogen.

 

Elastaan: 

Wassen: Kleding dat elastaan bevat kun je het beste niet op hogere temperatuur dan 30 graden wassen, omdat de synthetische vezels op hogere temperatuur afbreken. Wanneer je op hogere temperaturen wast dan beschadigen de kleine vezels en kunnen kleine deeltjes elastan zichtbaar worden.

Drogen: Stretch stoffen mogen niet in de droger, en moeten aan de lucht gedroogd worden. Let op met lichte kleuren dit kan verkleuren door het zonlicht. 

 

Hier wat algemene tips:

  • Maak regelmatig je wasmachine schoon, schone trommel is schone was.
  • Gebruik niet teveel wasmiddel. Twee eetlepels is al voldoende, hoe meer wasmiddel , hoe sneller kleding slijt.
  • Doe de wastrommel niet te vol.

Advies nodig? Kom langs bij Bossenbroek en wij geven je graag wasadvies.